Som om att 9 11 inte har hänt!

En attack med missiler eller flygplan mot kärnkraftverk kan få förödande konsekvenser. Aljaasera har  refererat rapporten Hot Mess Next: Missile-Struck Reactors in the Middle East . Än mera oroväckande blir scenarierna när vi vet att de fyra reaktorerna i Barakah i Förenade Arabemiraten (UAE) saknar både dubbla inneslutningar och system för att minska konsekvenserna för en härdsmälta.

Leverantören av Barakah-reaktorerna, sydkoreanska KEPCO:

Yet KEPCO acknowledge their Barakah reactor design doesn’t contain, arguably essential, features such as either additional reactor containment or a ‘core-catcher’ – both of which are design features normally expected in all new nuclear reactors in Europe

Gulf Nuclear Ambition: New Reactors in United Arab Emirates, December 2019 by Dr Paul Dorfman, Nuclear Consulting Group